Η ειδικότητα της Εσωτερικής Παθολογίας (Internal Medicine), είναι η ειδικότητα της Ιατρικής που ασχολείται με τη διάγνωση, θεραπεία και πρόληψη πολυσυστηματικών νοσημάτων του ενήλικα.

Το παθολογικό ιατρείο λειτουργεί κατόπιν τακτικού ραντεβού και καλύπτει όλο το ευρύ φάσμα των παθολογικών νοσημάτων:

Μεταβολικά νοσήματα (Σακχαρώδης Διαβήτης, Δυσλιπιδαιμία, Μεταβολικό Σύνδρομο, Ανεπάρκεια βιταμίνης D3)
Αρτηριακή υπέρταση
Λοιμώξεις (μικροβιακές και ιογενείς)
Υπερουριχαιμία
Καρδιολογικά νοσήματα
Παθήσεις του αναπνευστικού
Αιματολογικές παθήσεις
Ανοσολογικές παθήσεις
Προληπτική ιατρική

Ο ασθενής αντιμετωπίζεται σαν ολότητα, συστηματικά, με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Δίδεται πάντα έμφαση στην λήψη και ηλεκτρονική καταχώρηση του ατομικού και οικογενειακού του ιστορικού, κλικών σημείων ή ευρημάτων και εργαστηριακών παραμέτρων του ασθενούς με σκοπό την εκτίμηση αυτών σε βάθος χρόνου. Η λεπτομερής κλινική εξέταση και η αξιολόγηση των συμπτωμάτων του ασθενούς οδηγούν στη σωστή διάγνωση και θεραπευτική αντιμετώπιση.

Στο ιατρείο εφαρμόζεται τεκμηριωμένη ιατρική (evidence based medicine) έχοντας πάντα γνώμονα του καλό του ασθενούς, παρέχοντας πλήρη ενημέρωση για όλες τις παραμέτρους της υγείας του.

Κατά τη διάρκεια της κλινικής εξέτασης πραγματοποιούνται:

Επισκόπηση, Ακρόαση
Λιπομέτρηση με λιπομετρητή της εταιρίας Tanita και προσδιορισμός Βασικού Μεταβολισμού Ρυθμού, τον προσδιορισμό της προέλευσης αύξησης βάρους (εναπόθεση λίπους, κατακράτηση υγρών) καθώς και για την εκτίμηση του σπλαχνικού λίπους και της μεταβολικής ηλικίας.
Μέτρηση Αρτηριακής Πίεσης και σφυγμού
Οξυμετρία

Επιπλέον, βάσει των διεθνών και εθνικών οδηγιών, γίνεται ανασκόπηση των εμβολιασμών του ασθενούς και όπου υπάρχει ένδειξη, σύσταση και συνταγογράφηση και διενέργεια εμβολίων που δεν έγιναν.

Ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στη συζήτηση όλων των παραγόντων κινδύνου του ασθενούς. Συστάσεις αλλαγής του τρόπου ζωής με έναρξη φυσικής δραστηριότητας, αποφυγής τοξικών παραγόντων (κατάχρηση φαρμάκων, αλκοόλ, χρήση καπνού κτλ), διαιτητικές παρεμβάσεις με σκοπό την συνολική βελτίωση της ποιότητας ζωής.

Επιπρόσθετα, στα πλαίσια των αναγκών των ασθενών του Παθολογικού Ιατρείου, χορηγούνται πιστοποιητικά υγειονομικού ενδιαφέροντος, για εγγραφή σε προγράμματα εκγύμνασης, καθώς και πιστοποιητικά για έκδοση ή ανανέωση διπλωμάτων οδήγησης.

Ο ιατρός είναι πιστοποιημένος και χορηγεί παραπεμπτικά για εξετάσεις και συνταγές φαρμάκων μέσω της Ηλεκτρονικής Συνταγογράφησης (ΕΟΠΥΥ).

Scroll to Top